Fritidsbolig

Fritidshus i lyse mursten

Første møde

Denne kunde bestilte et skitseforslag til familiens kommende fritidshus.

De ønskede sig et mindre hus med én stor stue / køkken-alrum og i alt tre soveværelser. Kunden ønskede sig to terrasser til henholdsvis spisning om sommeren og den anden til mere spontan, uformel aktivitet.

Kunden ønskede sig et klassisk murstenshus med saddeltag i nedtonede farver, så det passer til omgivelserne og de andre huse i kvarteret . Et andet vigtigt ønske var at trække så meget sollys ind i boligen som muligt.

Arkitektskitse
Plantegning

Boligen er udformet som to længehuse, der forskyder sig i forhold til hinanden. I overlappet mellem de to længer frem-kommer et stort fællesareal for familien med både stue og køkken-alrum. I enderne af længerne ligger soverummene, hvor man kan trække sig tilbage hver for sig. Familien ønskede opdeling at sovearealerne således at forældredelen ligger på den ene side af fælleskernen og værelserne til de børnene ligger på den anden.

Snittegning

Familien ønskede kig igennem huset fra begge sider og ovenlysvinduer i stuen for maksimalt lysindfald. Husets tag er indvendigt ført til kip undtagen i soveværelser og badeværelser. I børnenes soveværelser er der små hemse med ovenlysvinduer. Ligedes er der en ekstra hems over det store soveværelse, der samtidig kan fungere som opbevaringsrum.

Bygningens ydre er karakteriseret ved de to sammenstillede bygningsvolumener, som danner et fælles rum i overlappet med direkte kig igennem huset fra flere sider. Huset fremstår udefra højt og slankt. Indendigt føles det åbne fællesrum meget rummeligt idet der er sørget for generøs loftshøjde på 5 meter til kip. Huset indpasser sig i omgivelserne med de nedtonede lyse mursten og den udvendte tagbeklædning i zink, som stemmer overens med nabobebyggelserne.

I kraft af de forskudte volumener opstår der to terrasser, som ligger i læ for vinden, hvor familien kan mødes til spisning. I sommerhalvåret er det muligt at åbne en del af beboelsesrummet op, så det fungerer som en udestue trukket ind i grundplanen. Store dør- og glaspartier i egetræ perforerer facaden og skaber en varme, som harmonerer fint med de lyse mursten.

Fritidsbolig